Бившият футболист на Лил, Челси и Реал (Мадрид) Еден Азар официално прекрати

...
Бившият футболист на Лил, Челси и Реал (Мадрид) Еден Азар официално прекрати
Коментари Харесай

Официално: Еден Азар окачи бутонките

Бившият футболист на " Лил ",  " Челси " и " Реал " (Мадрид) Еден Азар публично приключи спортната си кариера. Това разгласи 32-годишният полузащитник в социалните мрежи.

Белгиецът бе малтретиран от голям брой травми през последните години, като това е една от главните аргументи да реши да спре с футбола.

Най-добрите си мачове Азар изигра с цветовете на " сините " от Лондон (2012-2019 г.). Той незабавно впечатли с техниката и бързината си, трансформира се в незаменимо офанзивно оръжие, изключително в тимовете на Жозе Моуриньо и Антонио Конте, като бе измежду основните настоящи лица при спечелването на два шампионата (2014-2015 г.; 2016-2017 г.), Купата на Футболната асоциация и два пъти Лига Европа.

За 7 години като футболист на " Челси " Азар изигра 352 публични мача, в които осъществя 110 пъти и асистира за 92 попадения.

Последва мечтаният трансфер в " Реал " (Мадрид), който бе на стойност 115 милиона евро. Престоят на Азар в Испания обаче бе призрачен - в едвам 76 футболни срещитой се разписа 7 пъти и подаде решаващия пас за 12 гола. 

През последните 4 години халфът бе малтретиран от непрекъснати травми. В определени моменти се появяваше на терена с очевидно наднормено тегло, което още повече настрои феновете на " белите " против него. 
Ето изказването на Еден Азар:
" Трябва да можеш да спреш в точния миг. След 16-годишна кариера и над 700 изиграни мача взех решение да приключа професионалната си футболна кариера. Успях да осъществявам фантазията си да играя и да се развличам по международните терени. През цялата си кариера съм срещал изключителни хора, шефове, треньори и съотборници и бих желал особено да благодаря на клубовете, за които съм играл: " Лил ", " Челси " и " Реал ", и, несъмнено, благодаря на белгийския народен тим. Благодаря ви доста, мои почитатели, че ме подкрепяхте през годините във всяка страна, където съм играл. Време е да се насладя на успехите си и да изпитам нови прекарвания. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР